КОРИСНА ІНФОРМАЦІЯ

Записатись на прийом можно  за телефонами

+38 (050) 888-03-47;
+38 (093) 300-04-09;

Що ми знаємо про COVID-19 і його зв’язок з домашніми тваринами?

 

Зважаючи на нову хвилю розповсюдження вірусу, вважаємо за доцільне, трохи прояснити ситуацію.

Головний ветеринарний спеціаліст із питань науки та громадської політики Американської ветеринарної медичної асоціації пояснює, що ми знаємо, а в чому ще досі не впевнені, щодо COVID-19 (SARS-CoV-2) і тварин-компаньйонів.

Ветеринари багато стикаються з короновірусними інфекціями і вже дуже давно. Собачий та котячий коронавіруси, не передаються між цими двома видами тварин, та не є небезпечними для людей. Крім того, коли ми хворіємо на людський коронавірус – він не вражає тварин.

У Гонконзі перевірили на присутність COVID-19 собаку, власником якої був хворий на COVID-19. У собаки низький рівень зараження. Але собака не захворіла і не змогла передати вірус іншим собакам чи людям.

(Важливо зауважити: переносником може бути будь-яка тварина, і інфекція не прирівнюється до заразної). Тим не менш, AVMA і, зокрема, місцеві ветеринари продовжуватимуть стежити за цим одним поморським шпіцем у Гонконзі.

 

IDEXX Laboratories, Inc. оголосила, що компанія протестувала тисячі собак і котів на вірус SARS-CoV-2 (COVID-19), і, не отримала жодного позитивного тесту. Ці результати тестів узгоджуються з поточним розумінням експертів про те, що COVID-19 передається від людини до людини і тепер вважається коронавірусом людини.

 

Прес-реліз IDEXX:

IDEXX Laboratories, Inc. (NASDAQ: IDXX), світовий лідер у сфері ветеринарної діагностики та програмного забезпечення, сьогодні оголосила, що на сьогоднішній день компанія не бачила позитивних результатів у домашніх тварин щодо SARS-CoV-2, штаму коронавірусу, відповідального за респіраторний спалах коронавірусної хвороби 2019 (COVID-19) у людей. IDEXX оцінив тисячі зразків собак і кішок під час валідації нової ветеринарної системи тестування на вірус COVID-19.

Зразки, використані для розробки та валідації тесту, були отримані зі зразків, наданих до референс-лабораторій IDEXX для ПЛР-тестування.

 

Ці нові результати тестів узгоджуються з поточним розумінням експертів про те, що COVID-19 переважно передається від людини до людини, і підтверджують рекомендацію проти тестування домашніх тварин на вірус COVID-19.

Власникам собак або кішок, які спостерігають респіраторні ознаки у своїх домашніх тварин, рекомендується звернутися до ветеринара, щоб перевірити своїх улюбленців на більш поширені респіраторні патогени.

«Якщо провідні органи охорони здоров’я визнають, що тестування домашніх тварин на вірус COVID-19 є клінічно доречним, IDEXX буде готова надати доступ до тесту IDEXX SARS-CoV-2 (COVID-19) RealPCR™», – сказав Джей Мазельскі, президент і головний виконавчий директор IDEXX Laboratories. «Домашні тварини є важливими членами нашої родини, і ми хочемо, щоб вони були здоровими та безпечними. Ми продовжуватимемо стежити за COVID-19 і здоров’ям домашніх тварин у нашій глобальній мережі IDEXX Reference Laboratories у міру розвитку цієї ситуації».

IDEXX Reference Laboratories — це глобальна мережа з понад 80 лабораторій, об’єднаних спільною працею вдосконалення догляду за домашніми тваринами. IDEXX не перестає шукати нові способи зробити більше для покращення здоров’я та благополуччя домашніх тварин, людей і худоби.

Клієнти в усьому світі отримують вигоду від розширеної мережі ветеринарних референс-лабораторій компанії в Сполучених Штатах, Канаді, Австралії, Новій Зеландії, Японії, Південній Кореї, Південній Африці, Бразилії та по всій Європі, які пропонують найповніше та розширене меню тестів у промисловість.

Все-таки, медики кажуть, що у спілкуванні з собаками та котами, слід дотримуватись здорового глузду.  Після контакту з будь-якою твариною, має сенс мити руки. Якщо у вас позитивний результат на COVID-19, ймовірно, має сенс залучити когось іншого до домашнього догляду за твариною (якщо це можливо).

Як щодо поширення COVID-19 на поверхнях, наприклад, шерсті домашніх тварин?

 

Запитання: Чи можуть домашні тварини служити засобом поширення COVID-19?

COVID-19 зазвичай передається в основному під час контакту з виділеннями тіла інфікованої людини,

наприклад краплі слини або слизу під час кашлю чи чхання.

COVID-19 може передаватися через контакт із зараженою поверхнею або предметом, а потім через дотики до рота, носа чи, можливо, очей, але це другорядний шлях. Гладкі (непористі) поверхні (наприклад, стільниці, дверні ручки) передають віруси краще, ніж пористі матеріали (наприклад, паперові гроші, шерсть домашніх тварин), тому що пористі, а особливо волокнисті, матеріали поглинають і захоплюють патоген (вірус), ускладнюючи зараження через простий дотик.

Оскільки шерсть вашого вихованця пориста, а також волокниста, дуже малоймовірно, що ви заразитеся COVID-19 гладячи або граючи з вашим вихованцем. Однак, оскільки тварини можуть поширювати інші хвороби людям, а люди також можуть поширювати хвороби тваринам, завжди варто мити руки до та після спілкування з тваринами; забезпечити догляд за своїм вихованцем; регулярно мийте миски з їжею та водою, підстилку, та іграшки.

Записатись на прийом можно  за телефонами

+38 (050) 888-03-47;
+38 (093) 300-04-09;

Відгуки

У Вас работает врач от Бога, Елена Васильевна Марчук, с того света спасла нашего котомалыша. Всё время с нами на связи, все время следила за лечением, поддерживала. Только благодаря вашему профессионализму, наш малыш жив. Спасибо Вам огромное, за ваш труд.
Хочу выразить огромную благодарность врачам клиники за мою вредную любимую кошечку! У вас золотые руки и сердца! Езжу сюда уже около полутора лет и очень рада, что в свое время нашла эту клинику и доверила свое любимое животное ее специалистам. Врачи профессионалы своего дела, клиника обеспечена хорошим оборудованием для полноценного обследования вашего питомца, своей лабораторией, руководство заботится о комфортных условиях и надлежащем уходе за животными в стационаре.
Хочу выразить огромную благодарность Марчук Е., объездив много клиник, нашли спасение-внимание, забота, консультации дистанционно, правильно подобранное лечение и результат- кошь, которой давали от силы 6 месяцев-ОЖИЛА. Желаю Вам множество благодарных пациентов!

Записатись на прийом можно  за телефонами

+38 (050) 888-03-47;
+38 (093) 300-04-09;