КОРИСНА ІНФОРМАЦІЯ

Записатись на прийом можно  за телефонами

+38 (050) 888-03-47;
+38 (093) 300-04-09;

Чому коти муркочуть?

Приділіть достатньо часу обіймам з кошеням, і ви, швидше за все, почуєте або відчуєте муркотіння. Незважаючи на те, що муркотіння є поширеним явищем, про нього відомо не так багато. Ось чому на запитання: «Чому коти муркочуть?» Я повинен відповісти: «Я дійсно не впевнений!»

 

Що ми знаємо про муркотіння

Котяче муркотіння створюється за допомогою гортані (отвір у трахею, де знаходяться голосові зв’язки) і діафрагми. За даними scienceamerican.com, муркотіння відбувається як під час вдиху, так і під час видиху, а частота коливань становить від 25 до 150 герц.

Існує теорія, що ця частота покращує щільність кісток і сприяє загоєнню кісток і м’язів. 

 

Можливо, тому у котів дев’ять життів. Це також може пояснити давній жарт у ветеринарній професії: якщо у кішки зламана кістка, вона, ймовірно, заживе,  якщо її частини знаходяться в одній кімнаті!

 

Коли коти муркочуть?

Кішки муркочуть у різних ситуаціях і у відповідь на різні подразники. Це аналогічно сміху в людей. Те, що змушує одного кота муркотіти або одну людину сміятися, може викликати зовсім протилежну реакцію в інших.

Речі, які можуть стимулювати котяче мурчання, включають:

 

Задоволення: сидячи на колінах у улюбленої людини, лежачи на сонці, притискаючись до улюбленого друга, все це приклади ситуацій, які можуть викликати муркотіння. Ці обставини, здавалося б, характеризують справжнє котяче задоволення.

Бажання чогось: муркотіння може супроводжувати запити котячих на те, що вони хочуть, і муркотіння можна почути під час їжі або коли кошеня хоче на прогулянку.

Це муркотіння часто асоціюється з деякою вокалізацією та анімованою поведінкою, як-от блукання вісімками  під ногами людини

Страх: Вірте чи ні, але деякі коти муркочуть, коли переживають або відчувають страх. Таке муркотіння зазвичай спостерігається у ветеринарних лікарнях і може бути досить чутним.

Кошеня-

зв’язок з матір’ю: кошенята починають муркотіти, коли їм лише кілька днів. Це найбільш помітно, коли вони знаходяться в тісному зв’язку зі своєю мамою. Насправді кошенята здатні муркотіти під час годування, і мама-киця зазвичай муркоче у відповідь. Можливо, це муркотіння є засобом зв’язку між матір’ю-кішкою та її потомством.

Коли муркотіння є проблемою

Деякі з моїх котячих пацієнтів є наполегливими «мурликами» в оглядовій кімнаті. Це може створити проблему, оскільки гучне муркотіння заважає моїй здатності адекватно оцінювати тони серця кота за допомогою стетоскопа. Коли це так, Я гуманно намагаюся перервати муркотіння, закриваючи носа кошеня пальцем на кілька секунд. Якщо це не допомагає, я прикладаю до носа кота змочену спиртом ватку. Коли все інше не допомагає, я вдаюся до тактики: ставлю мурлику на стіл поруч із раковиною та вмикаю воду.

Якщо це не перериває вібрації, я кидаю цю справу і просто залишаю муркотіння!

 

Якщо у вас є будь-які запитання чи занепокоєння щодо здоров’я вашого чотирилапого приятеля, ви завжди маєте можливість відвідати Центр «ЗООАКАДЕМІЯ», або зателефонувати своєму ветеринарному лікарю.

 

Записатись на прийом можно  за телефонами

+38 (050) 888-03-47;
+38 (093) 300-04-09;

Відгуки

У Вас работает врач от Бога, Елена Васильевна Марчук, с того света спасла нашего котомалыша. Всё время с нами на связи, все время следила за лечением, поддерживала. Только благодаря вашему профессионализму, наш малыш жив. Спасибо Вам огромное, за ваш труд.
Хочу выразить огромную благодарность врачам клиники за мою вредную любимую кошечку! У вас золотые руки и сердца! Езжу сюда уже около полутора лет и очень рада, что в свое время нашла эту клинику и доверила свое любимое животное ее специалистам. Врачи профессионалы своего дела, клиника обеспечена хорошим оборудованием для полноценного обследования вашего питомца, своей лабораторией, руководство заботится о комфортных условиях и надлежащем уходе за животными в стационаре.
Хочу выразить огромную благодарность Марчук Е., объездив много клиник, нашли спасение-внимание, забота, консультации дистанционно, правильно подобранное лечение и результат- кошь, которой давали от силы 6 месяцев-ОЖИЛА. Желаю Вам множество благодарных пациентов!

Записатись на прийом можно  за телефонами

+38 (050) 888-03-47;
+38 (093) 300-04-09;