КОРИСНА ІНФОРМАЦІЯ

Записатись на прийом можно  за телефонами

+38 (050) 888-03-47;
+38 (093) 300-04-09;

Чи справді моїй літній кішці потрібні лабораторні дослідження?

Ви коли-небудь замислювалися, чому ваш ветеринар рекомендує пройти лабораторне обстеження для вашого літнього кота? Якщо ви відповіли так, ви не самотні. Багато людей сумніваються, чи потрібні ці скринінгові тести. Якби нам довелося спілкуватися, більшість наших котячих пацієнтів також зацікавилися би, чому їх тикають різними голками.

Справа в тому, що лабораторні дослідження важливі для з’ясування стану здоров’я вашої кішки з кількох причин.

 

Коти не можуть говорити

Коли ви чи я захворіємо, ми можемо розповісти нашим лікарям, що в нас болить. Ми можемо сказати їм, коли з’явилися перші симптоми. Ми можемо описати те, що ми переживаємо і як погано ми себе відчуваємо. На додаток, ми можемо відповісти на запитання наших лікарів, щоб допомогти їм поставити правильний діагноз. На жаль, наші коти не вміють говорити. Як і педіатри, ветеринари повинні покладатися на «батьків-домашніх-тварин», щоб дізнатися, що не так з їхнім пацієнтом. Навіть найуважніші батьки домашніх тварин, можуть надати лише малу частину корисної інформації ветеринару.

Лабораторні дослідження, допомагають ветеринару отримати інформацію, якою їхні пацієнти не можуть поділитися.

 

Кішки — майстри приховувати хвороби

Що ще гірше, коти чудово вміють приховувати хвороби. Наприклад, коти з раннім діабетом можуть не проявляти жодних симптомів або можуть дещо збільшити споживання води та сечовипускання.

Якщо ви активно не вимірюєте споживану вашою кішкою воду,  або не зазначаєте, як часто ваша кішка використовує лоток (підраховуючи кількість грудок сечі), ви, ймовірно, пропустите перші симптоми. Лише тоді, коли діабет стає запущеним, з’являються очевидні ознаки діабету, такі як втрата ваги, втрата апетиту, розвивається млявість і помітне збільшення споживання води та сечовипускання – ви підете до ветеринарного лікаря. Ці ж принципи стосуються інших поширених захворювань у літніх котів, таких як хронічна хвороба нирок і гіпертиреоїдна хвороба.

Лабораторні дослідження дозволяють вашому ветеринару своєчасно виявляти захворювання

Скринінгові діагностичні тести дозволяють вашому ветеринару перевірити функцію органів і виявити захворювання, які можуть бути невидимі неозброєним оком. Чим раніше буде діагностовано захворювання, тим більше шансів має ветеринар на успішне лікування вашої кішки. Не треба чекати, доки ваша кішка захворіє і з’являться явні ознаки та симптоми хвороби.

Хвороба на запущеній стадії – це більша кількість тяжких ускладнень, що може зробити лікування важчим і значно дорожчим.

 

Ви та ваш ветеринар, можете багато дізнатися з аналізів крові та сечі вашої кішки. Звичайні лабораторні тести можуть допомогти ветеринару стежити за здоров’ям вашого літнього кота, а також можуть виявити потенційні медичні проблеми.

Пам’ятайте, чим раніше більшість захворювань буде виявлено і розпочато лікування, тим кращий буде прогноз в лікуванні. Лабораторні дослідження  – це простий інструмент, який ваш ветеринар може використовувати для ефективного контролю здоров’я літнього кота.

Якщо у вас є будь-які запитання чи занепокоєння щодо здоров’я вашого чотирилапого приятеля, ви завжди маєте можливість відвідати Центр «ЗООАКАДЕМІЯ», або зателефонувати своєму ветеринарному лікарю.

Записатись на прийом можно  за телефонами

+38 (050) 888-03-47;
+38 (093) 300-04-09;

Відгуки

У Вас работает врач от Бога, Елена Васильевна Марчук, с того света спасла нашего котомалыша. Всё время с нами на связи, все время следила за лечением, поддерживала. Только благодаря вашему профессионализму, наш малыш жив. Спасибо Вам огромное, за ваш труд.
Хочу выразить огромную благодарность врачам клиники за мою вредную любимую кошечку! У вас золотые руки и сердца! Езжу сюда уже около полутора лет и очень рада, что в свое время нашла эту клинику и доверила свое любимое животное ее специалистам. Врачи профессионалы своего дела, клиника обеспечена хорошим оборудованием для полноценного обследования вашего питомца, своей лабораторией, руководство заботится о комфортных условиях и надлежащем уходе за животными в стационаре.
Хочу выразить огромную благодарность Марчук Е., объездив много клиник, нашли спасение-внимание, забота, консультации дистанционно, правильно подобранное лечение и результат- кошь, которой давали от силы 6 месяцев-ОЖИЛА. Желаю Вам множество благодарных пациентов!

Записатись на прийом можно  за телефонами

+38 (050) 888-03-47;
+38 (093) 300-04-09;