КОРИСНА ІНФОРМАЦІЯ

Записатись на прийом можно  за телефонами

+38 (050) 888-03-47;
+38 (093) 300-04-09;

Чим годувати морську свинку?

 

Морські свинки – прекрасні домашні вихованці, за якими відносно легко доглядати. При правильному харчуванні і ветеринарному догляді свинки можуть прожити 5 і більше років. Підтримка здоров’я морської свинки починається з чіткого розуміння її дієтичних потреб.

Трав’яне сіно є найважливішим продуктом в раціоні морської свинки. Сіно має становити близько 75% їхнього раціону. Ще важливішим є добавка вітаміну С до раціону свинок. Фрукти можна використовувати тільки як ласощі і давати помірно. Фрукти повинні становити менше 5% раціону вашої морської свинки.

Корм для морських свинок

Морські свинки мають відносно високу швидкість метаболізму і вимагають майже безперервного харчування. Вони суто травоїдні тварини, і їм ніколи не можна пропонувати тваринний білок.

Як і у більшості випадків, деякі корми набагато кращі для морських свинок, ніж інші. Хоча існують комерційно доступні гранульовані продукти для морських свинок, деякі з них включають насіння та горіхи, але слід пам’ятати, що годування морської свинки дієтою, що складається лише з гранул, призведе до багатьох проблем зі здоров’ям. Морські свинки ніколи не повинні отримувати насіння або горіхи, а гранули повинні становити лише мінімальну частину їх раціону.

Багато зоомагазинів і компаній виробляють товари, що продаються для морських свинок, практично без досліджень безпеки. У деяких випадках продукція є просто шкідливою для тварини. Те, що виробник стверджує, що його продукт є корисним для морської свинки, не означає, що це насправді так!

Що їдять морські свинки?

Сіно є найважливішою частиною раціону вашої каві. Морські свинки повинні мати необмежений, 24/7 доступ до якісного трав’яного сіна. Популярністю користуються сіно тимофіївки і садової трави, але морські свинки також добре справляються з луговим, вівсяним або бромним сіном. Необмежений доступ до сіна допомагає запобігти поширеним захворюванням зубів і шлунково-кишкового тракту.

Трави абразивні і допомагають зношувати постійно зростаючі зуби морської свинки. Без цієї стимуляції зуби легко заростають, абсцедуються або роблять тварину нездатною нормально харчуватися. Сіно люцерни або конюшини, слід використовувати тільки для молодих або вагітних свинок, оскільки воно містить багато калорій і кальцію, що призводить до ожиріння, аномального кальциноза і каменів у сечовому міхурі.

Овочі є наступною важливою частиною раціону свинок. Будьте обережні, вводячи нові продукти харчування, оскільки це може спричинити газоутворення або діарею. Після того, як ваша морська свинка ознайомиться з багатьма овочами, ви можете пропонувати від 1/2 до 1 склянки суміші щодня. Пропонуйте до двох-трьох різних видів овочів щодня.

Гранули можна пропонувати в обмеженій кількості — зазвичай 1-2 столові ложки на свинку. Обов’язково використовуйте тільки гранули, призначені для морських свинок. Високоякісні трав’яні гранули можуть бути важливою частиною раціону кави, але ніколи не замінять сіно. Обов’язково забезпечте необмежену кількість трав’яного сіна на додаток до невеликої кількості гранул.

Фрукти та ласощі слід пропонувати помірно — один-два рази на тиждень, а не щодня. Часто це порожні калорії, які не мають поживної цінності для свинок. Ласощі також містять багато цукру, що призводить до ожиріння та проблем із шлунково-кишковим трактом. Багато морських свинок час від часу не проти поласувати люцерною, морквяним бадиллям і яблуками.

Вітамін С є обов’язковою добавкою для всіх кави. На відміну від багатьох інших видів, морські свинки не можуть виробляти власний вітамін С, тому вони повинні отримувати його зі свого раціону. Низький рівень вітаміну С призводить до таких захворювань, як цинга та інші захворювання. Якщо ваша морська свинка захворіла будь-якою хворобою, може знадобитися додаткова доза вітаміну С, але завжди запитуйте у ветеринара дозу вітаміну саме для вашого вихованця.

Ветеринари не рекомендують додавати вітамін С у воду, оскільки він може швидко зіпсуватися, а також мати ненормальний смак, тим самим зменшуючи кількість, яку морська свинка готова пити, і, можливо, призвести до зневоднення. Багато гранульованих кормів для морських свинок, також збагачені вітаміном С, але через деградацію вітаміну, через вплив світла, тепла або вогкості, цього може не вистачити. Найнадійніший спосіб забезпечити додатковим вітаміном С – це таблетки, на додаток до овочів з високим вмістом вітаміну С.

Вода повинна бути поруч з твариною постійно. Більшість морських свинок найкраще справляються з пляшкою-поїльником, прикріпленою збоку клітки. Однак часто оглядайте його, тому що багато морських свинок люблять грати з пляшками і жувати їх.

Які фрукти можна їсти морським свинкам?

Фрукти слід давати помірно, оскільки вони можуть викликати гази, а ще фрукти містять багато цукру та порожні калорії. Фрукти слід давати як ласощі і вони повинні складати 0-5% добового раціону. Що ж можна додати до раціону:

  1. Яблука

  2. Ананас

  3. Ківі

  4. Ягоди

  5. Диня

 

Які овочі можна їсти морським свинкам?

Морських свинок можна годувати  різноманітними овочами. Кожен новий продукт харчування слід вводити повільно, щоб не викликати розладу шлунково-кишкового тракту. Після того як тваринка звикне до нового продукту, можна ввести новий. Морська свинка повинна щодня отримувати кілька видів овочів. Власники домашніх тварин повинні періодично змінювати овочевий раціон для забезпечення якісного балансу вітамінів і мінералів.

Ось деякі овочі для морських свинок:

  1. Петру́шка

  2. Римський салат

  3. Селера

  4. Листовий салат

  5. Морква

  6. Помідори

  7. Конюшина

  8. Зелень кульбаби

 

Що не можна їсти морським свинкам?

Продукти, такі як перець і огірки, не є безпосередньо шкідливими, але можуть викликати надмірне газоутворення та здуття живота в деяких каві, тому їх слід уникати в надлишку. Продукти, які ні в якому разі не повинні бути в раціоні морських свинок, включають:

  1. Горіхи, насіння, сухофрукти

  2. М’ясна продукція

  3. Гранули для кроликів, або гранули, виготовлені для будь-якої іншої тварини

  4. Полівітаміни (вітамін С обов’язковий, полівітаміни можуть ненавмисно викликати деякі захворювання)

  5. Продукти з високим вмістом крохмалю, такі як горох, квасоля, кукурудза, тістечка, пластівці, зернові, хліб

  6. Зіпсовані або немиті продукти — якщо вони небезпечні для споживання людиною, їх не слід пропонувати каві

 

Продукти, які можна давати помірно, включають:

  1. Хрестоцвіті овочі, такі як капуста, листова капуста, брокколі – можуть викликати газоутворення

  2. Зелень з високим вмістом оксалатів, така як капуста, шпинат, мангольд і листова капуста, може сприяти утворенню каменів у сечовому міхурі та нирках

  3. Комерційні ласощі, такі як йогуртові шарики, містять надлишок цукру та жиру, що спричиняє ожиріння та інші проблеми зі здоров’ям.

Записатись на прийом можно  за телефонами

+38 (050) 888-03-47;
+38 (093) 300-04-09;

Відгуки

У Вас работает врач от Бога, Елена Васильевна Марчук, с того света спасла нашего котомалыша. Всё время с нами на связи, все время следила за лечением, поддерживала. Только благодаря вашему профессионализму, наш малыш жив. Спасибо Вам огромное, за ваш труд.
Хочу выразить огромную благодарность врачам клиники за мою вредную любимую кошечку! У вас золотые руки и сердца! Езжу сюда уже около полутора лет и очень рада, что в свое время нашла эту клинику и доверила свое любимое животное ее специалистам. Врачи профессионалы своего дела, клиника обеспечена хорошим оборудованием для полноценного обследования вашего питомца, своей лабораторией, руководство заботится о комфортных условиях и надлежащем уходе за животными в стационаре.
Хочу выразить огромную благодарность Марчук Е., объездив много клиник, нашли спасение-внимание, забота, консультации дистанционно, правильно подобранное лечение и результат- кошь, которой давали от силы 6 месяцев-ОЖИЛА. Желаю Вам множество благодарных пациентов!

Записатись на прийом можно  за телефонами

+38 (050) 888-03-47;
+38 (093) 300-04-09;