КОРИСНА ІНФОРМАЦІЯ

Записатись на прийом можно  за телефонами

+38 (050) 888-03-47;
+38 (093) 300-04-09;

Хвороби, якими можна заразитися від домашніх тварин

Чума

Укуси заражених бліх викликають бубонну і септицемічну чуму. Але якщо ваш вихованець вже хворий на легеневу чуму, ви можете підхопити її з крапель у повітрі, коли він чхає. Кожен тип викликає лихоманку, озноб або головний біль, серед інших симптомів. Це може призвести до летального результату, якщо хворобу не лікувати антибіотиками. Щоб запобігти цьому, тримайте своїх домашніх тварин подалі від гризунів та бродячих тварин.

 

Анкілостомоз

 

Яйця з калу зараженого вихованця (частіше цуценя або кошеня) живуть в бруді і вилуплюються в личинки. Вони потрапляють у ваше тіло через шкіру – наприклад, якщо ви ходите по них босоніж. Анкілостомоз, як правило, не є небезпечним. Він повинен пройти сам по собі, але ваші стопи або гомілки можуть свербіти та покритися червоними лініями протягом декількох тижнів. Повідомте свого лікаря, якщо ви помітили ці симптоми або якщо у вас болить шлунок або є діарея.

 

Сказ

Заражені тварини передають цей вірус через укус зі слиною. Це може бути єнот, лисиця, скунс, койот або невакцінована домашня тварина, яку вкусили на вулиці. Спочатку вас може нудити і лихоманити. Пізніше ви можете нервувати, розгублюватися і не в змозі заснути. Промийте будь-який укус водою з милом та якнайшвидше зверніться до лікаря. Сказ вб’є вас за кілька днів, якщо ви не отримаєте правильного лікування ВЧАСНО.

Токсоплазмоз

Кішки, у яких є цей паразит, поширюють його через кал. Тому частіше прибирайте лоток, а потім мийте руки. Якщо ви здорові, то можете заразитися і не захворіти на токсоплазмоз. Але це може спричинити проблеми, якщо ви вагітні або маєте слабку імунну систему. Симптоми включають біль у м’язах, лихоманку та червоні очі. Більшість людей одужують без лікування, але в серйозних випадках лікар може запропонувати медикаментозне лікування.

Хвороба котячих подряпин (CSD)

Ваш кіт може заразитися цією бактеріальною інфекцією через подряпину, укус або зализування відкритої рани. Область може стати болючою і набряклою з піднятими, наповненими гноєм виразками. У вас може піднятися температура і з’явитися головний біль. Зазвичай він проходить сам по собі, але вам можуть знадобитися антибіотики. Щоб уникнути подряпин, підстригайте кігті кішці і не грайте з нею грубо. Обробка від бліх може запобігти появі бактерій, що викликають ХСД. Промийте будь-які укуси або подряпини водою з милом.

Солітер

Люди рідко заражаються стрічковим хробаком від тварин, але це може статися. В основному це трапляється з дітьми. Ви можете побачити шматочки стрічкового хробака, кожен шматочок розміром з рисове зернятко, в калі вашого вихованця.  Хоча деякі стрічкові черв’яки страшно довгі, майже 3 фути, вони, як правило, не є небезпечними. Вони також легко піддаються лікуванню.

Стригучий лишай

Собаки, кішки, свині, коні та інші тварини можуть передавати цей грибок, коли ви до них торкаєтеся. У дорослих тварин симптоми можуть не проявлятися, а ось у кошенят і цуценят часто з’являється шерсть і залисини. У людей з’являються червоні, сверблячі, кільцеподібні висипання на верхньому шарі шкіри. Тримайте себе, свого вихованця та житлову зону в чистоті, щоб уникнути зараження. Протигрибкові креми, спреї та таблетки можуть позбавитися від захворювання, хоча іноді воно повертається.

Сальмонела

Тварини, які є носіями цієї бактерії (ящірки, змії, птахи, хом’яки, кози, собаки та кішки), можуть виглядати нормальними та здоровими. Але ви можете захворіти, якщо не миєте руки після того, як візьмете їх їжу або будь-що в його житловій зоні, наприклад, постільну білизну, контейнери для води, огорожу тощо. У вас може бути лихоманка, діарея, нудота, блювота і біль у животі. Зазвичай проходить проходить самостійно за кілька днів, але деяким людям може знадобитися перебування в лікарні.

Пситтакоз

Інфіковані домашні птахи, такі як корелли та папуги, або сільськогосподарські птахи, такі як кури та індики, можуть мати бактерії в сечі, калі або слині. Він висихає і утворює дрібні частинки пилу, які можуть заразити вас, якщо ви їх вдихнете. Ви також можете отримати його, якщо вас клюне птах. У вас може бути лихоманка, озноб, головний біль і сухий кашель, що іноді призводить до серйозної легеневої інфекції. Ваш лікар призначить вам антибіотики, щоб вбити бактерії.

Хвороба Лайма

Кішки і собаки не можуть передавати хворобу вам безпосередньо, але вони можуть переносити оленячих кліщів, заражених бактерією. Таблетки, місцеві препарати та нашийники не відлякують кліщів, але повинні вбивати їх після контакту. Не завжди легко дізнатися, чи були ви заражені хворобою Лайма, яка викликається оленячим кліщем. Висип округлої форми є одним із симптомів, але не у всіх вона з’являється. У вас також може боліти голова, суглоби та статися запаморочення. Якщо ви підхопили хворобу Лайма на ранній стадії, правильно підібрані антибіотики повинні привести до повного одужання.

Плямиста лихоманка Скелястих гір (RMSF)

Собаки, які люблять бігати в хащах, можуть принести додому зараженого кліща і передати його вам. Ви можете помітити симптоми, схожі на грип: біль у м’язах, озноб і лихоманку. Висип часто починається на зап’ястях і щиколотках і звідти поширюється. Якщо ви бачите це, зверніться до лікаря протягом кількох днів і призначте антибіотики. Якщо ви не лікуєте хворобу, RMSF може запалити ваші легені, серце та мозок і призвести до ниркової недостатності та смерті.

Кампілобактер (Campylobacter)

Інфіковані собаки або кішки поширюють цю бактерію з калом. Симптоми, якщо вони у вас є, включають криваву діарею, нудоту, біль у животі та лихоманку. Ви повинні одужати приблизно через тиждень без лікування. Лікар може призначити вам антибіотики, якщо у вас слабка імунна система або якщо інфекція поширюється в кров.

Лямблії

Цей паразит подорожує в калі. Рідко, але ваш вихованець може вам його подарувати. Найкращий спосіб запобігти зараженню – часто мити руки та негайно утилізувати собачі відходи. Купання собаки також може допомогти запобігти поширенню хвороби.

 

Метицилін-резистентний золотистий стафілокок (MRSA)

Люди зазвичай хворіють на цю бактерію, стійку до антибіотиків, але домашні тварини можуть заразитися або стати носіями. Домашня тварина може поширювати MRSA через шкірну або ранкову інфекцію. Тому тримайте речі в чистоті, поки ви лікуєте свого вихованця, і тримайте його подалі від тих, хто нещодавно переніс операцію або має слабку імунну систему. Якщо ви його захворієте, то помітите прояви, такі як болючі, наповнені гноєм прищі або фурункули. Серйозні випадки можуть призвести до пневмонії та інфекцій крові або суглобів. Поговоріть зі своїм лікарем або ветеринарним лікарем, якщо у вас або вашого вихованця є симптоми. Лікування включає дренування ран і антибіотики.

Без паніки

Вам не потрібно турбуватися про УСІ хвороби, якими захворіє ваш вихованець. Ви не можете зловити багато найпоширеніших з них:

  1. Дирофіляріоз: паразити, що поширюються комарами, які облюбували серце та легені вашого вихованця
  2. Парвовірус: вірус, який зазвичай викликає блювоту та діарею у цуценят
  3. Чума: вірусне захворювання, яке викликає лихоманку та кашель і з часом може пошкодити нервову систему собаки

Поговоріть зі своїм лікарем або ветеринаром, якщо ви не впевнені щодо симптомів.

 

Записатись на прийом можно  за телефонами

+38 (050) 888-03-47;
+38 (093) 300-04-09;

Відгуки

У Вас работает врач от Бога, Елена Васильевна Марчук, с того света спасла нашего котомалыша. Всё время с нами на связи, все время следила за лечением, поддерживала. Только благодаря вашему профессионализму, наш малыш жив. Спасибо Вам огромное, за ваш труд.
Хочу выразить огромную благодарность врачам клиники за мою вредную любимую кошечку! У вас золотые руки и сердца! Езжу сюда уже около полутора лет и очень рада, что в свое время нашла эту клинику и доверила свое любимое животное ее специалистам. Врачи профессионалы своего дела, клиника обеспечена хорошим оборудованием для полноценного обследования вашего питомца, своей лабораторией, руководство заботится о комфортных условиях и надлежащем уходе за животными в стационаре.
Хочу выразить огромную благодарность Марчук Е., объездив много клиник, нашли спасение-внимание, забота, консультации дистанционно, правильно подобранное лечение и результат- кошь, которой давали от силы 6 месяцев-ОЖИЛА. Желаю Вам множество благодарных пациентов!

Записатись на прийом можно  за телефонами

+38 (050) 888-03-47;
+38 (093) 300-04-09;