КОРИСНА ІНФОРМАЦІЯ

Записатись на прийом можно  за телефонами

+38 (050) 888-03-47;
+38 (093) 300-04-09;

Ваш посібник із розуміння паразитарних захворювань у собак

(КРАЩЕ ДИВИТИСЯ НА КОМП’ЮТЕРІ! НА ТЕЛЕФОНІ, ФОРМАТУВАННЯ ТЕКСТУ МОЖЕ ВІДОБРАЖАТИСЯ НЕНАЛЕЖНИМ ЧИНОМ)

Паразити виживають, харчуючись тваринами і людьми. Деякі комахи, глисти та інші паразити можуть викликати захворювання домашніх тварин і людей. Знайте, на що звертати увагу та як лікувати.

 Хвороба ЛаймаАнаплазмозЕрліхіозДирофіляріозАнкілостомаАскаридаВласоглав
Яким чином заражається моя собака?Оленячий або чорноногий кліщ (Ixodes spp.) переносить бактерії та кусає собак, поширюючи інфекцію.Одинокий зірчастий кліщ (Amblyomma americanum) або коричневий собачий кліщ (Rhipicephalus sanguineus) переносить бактерії та кусає собаку, поширюючи інфекцію.Комар переносить личинки глистів від зараженої собаки до вашої собаки; личинки розвиваються в черв’яків, які живуть у серці та його судинах.Проковтування яєць паразитів або поїдання гризунів або прямий контакт з личинками паразитів у забрудненому середовищі. Також поширюється через молоко матері та плаценту.Проковтування яєць паразитів із зараженого середовища (ґрунт, розплідники, парки для собак тощо)
 
Найпоширеніші ознаки інфекціїМоже не проявляти жодних ознак, або:Може не проявляти жодних ознак, або:Від легкого до важкого:Спочатку ніяких ознак, потім:Може не проявляти жодних ознак, або:Може не проявляти жодних ознак, або:Може не проявляти жодних ознак, або:
КульгавістьНестача енергіїВтрата апетитуЛегкий, постійний кашельДіареяДіареяПеріодична діарея
ЛихоманкаВисока температураДепресіяНебажання рухатися або займатися спортомБліді яснаВздуття животаНесформований кал
Опухлі суглобиОпухлі суглоби, гострий біль у суглобахЛихоманкаВтома після помірного фізичного навантаженняПогане самопочуттяПогана якість шерстіКров в калі
Ниркова недостатністьВтрата апетитуБіль у суглобахЗнижений апетитПогана якість шерстіКашель 
“Не в собі” Кров з носаВтрата ваги Блювота 
Loss of appetite Pale gums    
Прогресування захворювання, якщо його не лікуватиПошкоджені суглоби, смертельна хвороба нирок (рідко), неврологічні ознаки (рідко)Дуже низька кількість тромбоцитів і лейкоцитів, хронічний біль у суглобах, неврологічні симптоми (рідко)Постійна сліпота, аутоімунні захворювання, ускладнення кровотечі, смертьСерцева недостатність, захворювання легенів, раптова смертьЗапалення кишечника, затримка росту/процвітання, втрата ваги, важка анеміяЗапалення кишечника, затримка росту/процвітання, втрата вагиХронічна кривава діарея, зневоднення, втрата ваги та анемія
КоінфекціяМожлива коінфекція хвороби Лайма та анаплазмозу. Крім того, ваша собака може заразитися будь-якою комбінацією паразитарних захворювань, включно з тими, які тут не перераховані.Аскарида, власоглавАнкілостома, власоглавАнкілостома, аскариди
ДіагностикаПростий аналіз крові: IDEXX SNAP® 4Dx® Plus TestДослідження калу на наявність паразитів (яйця, личинки, антиген)
(може виявити шість інфекцій в одному зразку крові менш ніж за 10 хвилин)
Інші тести: загальний аналіз крові, біохімічний профіль, аналіз сечі, інші спеціальні тести (залежно від початкових результатів і клінічних ознак)
ЛікуванняАнтибіотикиАнтибіотикиАнтибіотикиАдультициди (знищують дорослих серцевих глистів), щомісячні препарати, дозволені для лікування мікрофілярійДегельмінтизуючий препарат
 
ПрогнозЯкщо виявити та почати лікування на ранній стадії, результат зазвичай дуже хороший для повного одужання від симптомів. Деякі з цих інфекцій не можна повністю вилікувати, але раннє втручання зазвичай забезпечує найкращий прогноз.ГарнийГарнийГарний
Чи є вакцинація від хвороби?ТакНіНіНіНіНіНі
Інша профілактикаЩоденний огляд і видалення кліщів, а також використання пероральних або місцевих профілактичних засобів. Зверніться до свого ветеринара для отримання додаткової інформації.Пероральні та місцеві профілактичні засобиЩомісячні засоби для боротьби з паразитами (можна придбати у ветеринара), які часто входять до ваших щомісячних засобів для профілактики дирофіляріозів. Також не забувайте регулярно збирати відходи вашої собаки.

Записатись на прийом можно  за телефонами

+38 (050) 888-03-47;
+38 (093) 300-04-09;

Відгуки

У Вас работает врач от Бога, Елена Васильевна Марчук, с того света спасла нашего котомалыша. Всё время с нами на связи, все время следила за лечением, поддерживала. Только благодаря вашему профессионализму, наш малыш жив. Спасибо Вам огромное, за ваш труд.
Хочу выразить огромную благодарность врачам клиники за мою вредную любимую кошечку! У вас золотые руки и сердца! Езжу сюда уже около полутора лет и очень рада, что в свое время нашла эту клинику и доверила свое любимое животное ее специалистам. Врачи профессионалы своего дела, клиника обеспечена хорошим оборудованием для полноценного обследования вашего питомца, своей лабораторией, руководство заботится о комфортных условиях и надлежащем уходе за животными в стационаре.
Хочу выразить огромную благодарность Марчук Е., объездив много клиник, нашли спасение-внимание, забота, консультации дистанционно, правильно подобранное лечение и результат- кошь, которой давали от силы 6 месяцев-ОЖИЛА. Желаю Вам множество благодарных пациентов!

Записатись на прийом можно  за телефонами

+38 (050) 888-03-47;
+38 (093) 300-04-09;