КОРИСНА ІНФОРМАЦІЯ

Записатись на прийом можно  за телефонами

+38 (050) 888-03-47;
+38 (093) 300-04-09;

Перш ніж купувати нову іграшку для собак. 7 Простих порад щодо безпеки

 

Як часто ми вважаємо, що це «так мило», коли наші собаки, особливо цуценята, граються або жують певні «нешкідливі» предмети вдома? Іноді ми навіть ненавмисно заохочуємо таку поведінку, роблячи деякі з цих предметів іграшками або, що ще гірше, даючи собакам «іграшки», які дуже нагадують предмети побуту.

 

За роки, я бачив багато іграшок, які б ніколи не дав своєму собаці, зокрема:

 

  • М’які іграшки, які виглядають так само, як дитячі м’які ляльки та іграшки

  • Шкіряні жуйки, що нагадують взуття

  • Зубні жувальні пристрої, які мають форму їх власних або наших зубних щіток

Безсумнівно, весело спостерігати, як собаки бавляться зі своїми іграшками, або, як це люблять мої собаки, годинами смокчуть ці іграшки чи ляльки, але ми повинні розуміти, що багатьом нашим собакам нелегко відрізнити ці речі від інших схожих предметів у наших домівках. Крім того, деякі з цих «іграшок» можуть бути не такими безпечними для наших домашніх тварин, як нам би хотілося думати.

 

Поради щодо безпечних іграшок для собак

Як же вибирати БЕЗПЕЧНІ іграшки та жуйки для собак:

 

  1. Шукайте іграшки, які не руйнуються:

Навіть для пітбуля, мастифа чи ротвейлера! Відповіддю можуть стати жорсткі нейлонові іграшки або іграшки з жорсткої гуми. Але навіть з міцними іграшками, постійно слідкуйте за краями, оскільки вони з часом,  можуть стати досить гострими.

Постійно переконуйтеся, що немає відламаних великих шматків, і якщо так, викидуйте їх. Уникайте м’яких гумових іграшок.

  1. Слідкуйте за мотузковими іграшками

Іграшки з твердого нейлону або гуми, з’єднані між собою товстою мотузкою, можуть деякий час здаватися дуже міцними та надійними, але знову ж таки, слідкуйте за мотузкою, щоб переконатися, що вона залишається цілою.

  1. Остерігайтеся іграшок із дзвіночками

Іграшки з дзвіночками або пищалками всередині не є гарною ідеєю, оскільки вони часто є першими речами, які ваша собака зніме та, можливо, проковтне.

  1. Слідкуйте за розривами та пошкодженнями

Добре сконструйовані іграшки з плюшу або товстої тканини також можуть бути дуже безпечними, але якщо вони зламаються або порвуться по шву, можливо, настав час сказати «до побачення» і купити іншу. Начинка може опинитись по всьому вашому дому або, що ще гірше, у шлунку вашої собаки.

 

  1. Жувальні сиром’яні шкури мають свої плюси і мінуси!

Давайте подивимося правді в очі: собаки їх обожнюють, і сиром’ятна шкіра може деякий час їх зайняти. Однак у мене є кілька пропозицій. Якщо ви збираєтеся купувати великі, виготовлені з окремих листів сиром’ятної шкіри, згорнутих і зав’язаних на кожному кінці, стежте за ними. Якщо, а ще краще коли, вони стають занадто м’якими і починають розплутуватися або розпадатися, викиньте їх і дайте вашій собаці нове (на щастя, вони не дуже дорогі). Мені більше подобається пресована жуйка з сиром’ятної шкіри, яка після розжовування та розм’якшення просто розпадається на дуже маленькі шматочки, які легко та безпечно проковтнути. Моє застереження полягає в тому, що з БУДЬ-ЯКИМ продуктом для жування сириної шкіри,тримайтеся подалі від тих, що виготовлені в Китаї. Щоб бути справді безпечними, дотримуйтеся тих, що виробляються в США або Європі, або тих, що розповсюджуються та схвалені авторитетними компаніями.

  1. Стоматологічні пропозиції

Стоматологічні жувальні іграшки, які є дуже популярними, зараз досить безпечні, оскільки процес виробництва змінився, щоб вони могли розчинятися та розм’якшуватися після контакту зі слиною. Знову ж таки, дотримуйтесь перевірених брендів!

  1. Знайдіть іграшку потрібного розміру

Загальне застереження щодо будь-якої іграшки та жувальних смаколиків, полягає в тому, що ви купуєте відповідний розмір для рота вашого вихованця. Щось занадто маленьке, можна проковтнути цілком і воно застрягне десь у кишковому тракті. Якщо іграшка занадто велика, вона, ймовірно, не сподобається вашому улюбленцю, або, якщо ваш намір полягає в тому, щоб розламати жувальну іграшку на менші частини — щоб отримати більше за свої гроші — ви можете ненавмисно відламати надто маленький шматок, що може бути небезпечним.

Якщо у вас є будь-які запитання чи занепокоєння щодо здоров’я вашого чотирилапого приятеля, ви завжди маєте можливість відвідати Центр «ЗООАКАДЕМІЯ», або зателефонувати своєму ветеринарному лікарю.

 

Записатись на прийом можно  за телефонами

+38 (050) 888-03-47;
+38 (093) 300-04-09;

Відгуки

У Вас работает врач от Бога, Елена Васильевна Марчук, с того света спасла нашего котомалыша. Всё время с нами на связи, все время следила за лечением, поддерживала. Только благодаря вашему профессионализму, наш малыш жив. Спасибо Вам огромное, за ваш труд.
Хочу выразить огромную благодарность врачам клиники за мою вредную любимую кошечку! У вас золотые руки и сердца! Езжу сюда уже около полутора лет и очень рада, что в свое время нашла эту клинику и доверила свое любимое животное ее специалистам. Врачи профессионалы своего дела, клиника обеспечена хорошим оборудованием для полноценного обследования вашего питомца, своей лабораторией, руководство заботится о комфортных условиях и надлежащем уходе за животными в стационаре.
Хочу выразить огромную благодарность Марчук Е., объездив много клиник, нашли спасение-внимание, забота, консультации дистанционно, правильно подобранное лечение и результат- кошь, которой давали от силы 6 месяцев-ОЖИЛА. Желаю Вам множество благодарных пациентов!

Записатись на прийом можно  за телефонами

+38 (050) 888-03-47;
+38 (093) 300-04-09;