КОРИСНА ІНФОРМАЦІЯ

Записатись на прийом можно  за телефонами

+38 (050) 888-03-47;
+38 (093) 300-04-09;

Як одягнути собаку на зимову погоду

Багато собак можуть природним чином пристосовуватися до зимової погоди. Однак деякі види собак, як-от іграшкові та короткошерсті породи, більше страждають від холоду, а екстремальні погодні умови можуть загрожувати будь-якій тварині. Куртки, светри, пінетки та інше спорядження для активного відпочинку можуть значною мірою допомогти зберегти здоров’я та безпеку вашого вихованця. Захистіть свого собаку-компаньйона в найхолодніші місяці, дізнавшись, коли і як одягати його для зимових умов.

 

Обов’язково одягати собак малих порід.  Дуже маленькі собаки, такі як чихуахуа або померанський шпіц, гірше здатні регулювати температуру свого тіла. Отже, гарною ідеєю буде одягати їх у светр або куртку, коли вони виходять на вулицю при мінусовій температурі.

Одягайте худорлявих, короткошерстих собак.  Якщо у вашого собаки тонка шерсть та/або низький вміст жиру, він має менший природний захист від холоду. Короткошерсті породи, такі як боксери, хорти або добермани, повинні мати додатковий захист, як-от светри або пальто, коли вони стикаються з температурою нижче нуля, щоб допомогти їм зберегти тепло тіла. Це також стосується собак, таких як пуделі, які дуже доглянуті таким чином, що їхня шерсть залишається дуже короткою.

Вдягайте літніх собак.  Якщо у вас є собака похилого віку з ослабленою імунною системою, радимо забезпечити йому додатковий захист у вигляді светра або куртки, коли настає холодна або сира погода.

 Деякі види собак спеціально виведені, щоб витримувати зимові умови. Ці великі, північні породи, такі як ньюфаундленди, сенбернари та сибірські хаскі, мають густу подвійну шерсть. Зазвичай їм не потрібне додаткове спорядження, яке б допомогло їм у холодну погоду.

  • Одягання собак з щільною шерстю у верхній одяг може бути навіть згубним, приводячи до перегріву.

 

Звертайте увагу на сигнали собаки.  Незалежно від розміру, шерсті, породи чи стану вашого собаки, обов’язково придивляйтеся до їх поведінки, щоб зрозуміти, чи варто вам одягати тварину на холодну погоду. Якщо є ознаки охолодження, завжди буде корисним вчасно відреагувати та вдягти тварину.

  • Якщо ви помітили, що цуценя тремтить протягом тривалого періоду часу, стає млявим, повністю зупиняється та/або намагається відірвати одну або кілька лап від землі під час ходьби, швидше за все, холод негативно впливає на вашого собаку.

 

Вибір правильного верхнього одягу

Визначтеся між светром і курткою.  Якщо ви просто намагаєтеся захистити свого собаку від низьких температур або виводите його на короткочасові прогулянки на свіжому повітрі, тривалістю менше півгодини, светра, ймовірно, буде достатньо. Якщо ви виводите собаку на вулицю в снігові умови, вітер, опади або сильний холод (наприклад, нижче -5 градусів C), то краще одягнути його у водонепроникний одяг, оскільки він забезпечить більш надійний захист.

  • Якщо на вулиці зовсім мокро або засніжено, краще вибрати водонепроникну куртку. Мокрі светри не додатуть комфорту у прохолоду погоду

Вибирайте одяг з міцного, зручного матеріалу.  Якщо ваша основна мета — захистити собаку від холоду, а не слідувати за модою, вам слід вибрати верхній одяг, виготовлений із міцних і дихаючих тканин, таких як нейлон, суміш вовни або фліс. Переконайтеся, що одяг також можна прати в пральній машині для легкого очищення.

  • Якщо ви хочете вибрати пальто, виберіть  водонепроникне або має водонепроникну зовнішню частину, щоб воно могло протистояти стихії.

Підберіть правильний розмір.  Кожен продукт і бренд матимуть різні рекомендації щодо розміру. Незалежно від того, робите ви покупки в Інтернеті чи в зоомагазині, обов’язково перевірте конкретні таблиці розмірів, пов’язані з певним продуктом, перш ніж купувати його.

  • Підготуйтеся до того, щоб підібрати правильний розмір для вашої собаки, зробивши кілька ключових вимірів. За допомогою рулетки виміряйте окружність шиї, грудей (навколо найбільшого ребра) і талії собаки. Ви також повинні виміряти відстані між основою шиї та талією, а також між основою шиї та основою хвоста.

  • Деякі предмети одягу можуть мати таблиці розмірів, які визначаються вагою собаки.

 Светри та пальто повинні прилягати щільно, але комфортно. Якщо вони занадто великі, одяг не буде зігрівати собаку так як треба. Якщо вони занадто малі, вони звужують кровотік собаки, подразнюють шкіру та/або обмежують рухи.

  • Одяг для собак повинен легко надягатися і зніматися. Після того, як собака вдягнений, ви повинні дозволити собаці рухатися в одязі, щоб побачити, чи він впливає на діапазон рухів або природну ходу.

  • Ви також повинні перевірити, чи можна помістити два пальці (один палець для маленьких собак) під декольте або будь-які інші отвори, щоб бути впевненим, що вони не натирають шкіру вашої собаки.

 

 Багато собак не люблять носити одяг і можуть намагатися його зняти. Якщо ваш собака насторожено ставиться до одягу або схильний до жування, уникайте одягу з прикрасами або аксесуарами, як-от помпони або стрічки, які можна легко зачепити кігтями або відгризти. Ви ж не хочете, щоб ваш песик їв свій одяг!

Придбайте ліхтарі та/або світловідбиваюче спорядження.  У зимові місяці темрява настає рано. Переконайтеся, що вас і вашого собаку можна побачити, одягнувши ліхтарі та/або одягнувши тварин у світловідбиваючий або яскравий одяг.

  • Подумайте про те, щоб прикріпити застібні ліхтарі до нашийника вашої собаки або придбати нашийник, що світиться, щоб ви не втратили свого вихованця і щоб тварини були помітні іншим людям, велосипедистам і автомобілістам.

  • Ви також можете вибрати пальто, яке має світловідбиваючі смужки або матеріал як частину дизайну.

 

Ви можете одягнути свою собаку в шапку та шарф, тому що це чарівно, але ці аксесуари не є обов’язковим зимовим спорядженням для собак у більшості умов. Якщо ви готуєте свого собаку до тривалого впливу температур значно нижче нуля, штормового вітру або активної снігової бурі, то гарною ідеєю буде додати до куртки шапку.

  • Майте на увазі, що найрозумніше, що можна зробити в екстремальних зимових умовах, це тримати себе та собаку вдома.

  • Якщо вам все-таки потрібно вийти на вулицю, найпрактичнішими головними уборами для собак будуть стрічки, які заправляються під підборіддя і накидаються на вуха.

  • Грілки для шиї, призначені для людей, також є хорошими головними уборами для собак.

Вдягти собаку у пінетки

Придбайте пінетки для собаки.  Якщо ви живете в холодному кліматі з тривалими зимами або лапи вашої собаки особливо чутливі до солі чи холоду, варто придбати собачці гумові пінетки, щоб захистити лапи.

  • Окрім збереження ніг вашої собаки в теплі, пінетки також можуть допомогти захистити вашого вихованця від льоду, снігу, солі та піску з хімікатами. Вплив цих зимових небезпек може пошкодити лапи вашої собаки або залишити її лапи болісно сухими та/або потрісканими.

  • Виберіть матеріал, який є достатньо міцним, щоб забезпечити захист і витримувати суворі умови, та при цьому достатньо гнучким, щоб зручно підлаштовуватися під форму лап вашого вихованця.

  • Пінетки також повинні мати  водонепроникну зовнішню або внутрішню частину, щоб лапи вашої собаки залишалися сухими.

  • Подумайте про те, щоб придбати черевики з зачепами знизу, щоб допомогти вашому собаці орієнтуватися по снігу та льоду.

  • Оскільки це спеціальні товари, зоомагазини не завжди мають їх у наявності, і замовити їх в Інтернеті може бути простіше.

 Перш ніж купити комплект пінетки, перевірте конкретну таблицю розмірів брендів, щоб отримати правильну посадку. Не існує стандартизованих розмірів взуття для собак, і пінетки бувають найрізноманітніших дизайнів. Таким чином, дуже важливо звертатися до конкретних рекомендацій щодо розміру та вимірювання, які використовує бренд пінеток, які ви замовляєте.

  • Щоб отримати правильний розмір, вам потрібно буде зняти мірки вашого вихованця за допомогою ваг або рулетки. Деякі компанії, що займаються виробництвом взуття для собак, використовують таблиці розмірів, які йдуть за вагою. Інші попросять вас виміряти відстань між п’ятою і нігтем собаки.

 Пінетки вашої собаки повинні легко надягатися та зніматися та мати регульований ремінець, щоб щільно утримувати їх на місці навколо щиколоток вашої собаки. Вони повинні надійно облягати щиколотку, але залишати достатньо місця для дихання лап собаки, оскільки вони регулюють тепло за допомогою подушечок лап.

  • Переконайтеся, що пінетки вашої собаки досить щільні, щоб залишатися на них, не відчуваючи дискомфорту. Переконайтеся, що ремені на щиколотці не натирають і не натирають шкіру чи шерсть собаки.

  • Також переконайтеся, що пінетки не впливають на природну ходу собаки. Хоча спочатку собака може ходити по-різному у взутті, будьте обережні, якщо ваш собака з часом не повертається до свого звичайного кроку. Це може свідчити про те, що взуття зводить ноги судомою або тисне на кігті.

 Носіння взуття не здається природним для собак, тому їм може знадобитися деякий час, щоб освоїтися. Зробіть період коригування максимально коротким і приємним, нагородивши їх ласощами після того, як ви одягнете кожну пінетку.

  • Якщо ви дасте собаці ласощі разом із пінетками, це допоможе йому розвинути позитивні асоціації з носінням взуття. Якщо вивести їх на прогулянку відразу після того, як ви їх одягнете, це також посилить їхні позитивні асоціації з пінетками.

  • Також спочатку варто тримати собаку під контролем на повідку, поки вона не адаптується до прогулянок у пінетках. Якщо ви помітили, що пінетки зісковзують, зупиніться і відрегулюйте ремінці на липучках, поки вони не прилягатимуть досить щільно, щоб залишатися на лапі.

За матеріалами сайту www.wikihow.com

Записатись на прийом можно  за телефонами

+38 (050) 888-03-47;
+38 (093) 300-04-09;

Відгуки

У Вас работает врач от Бога, Елена Васильевна Марчук, с того света спасла нашего котомалыша. Всё время с нами на связи, все время следила за лечением, поддерживала. Только благодаря вашему профессионализму, наш малыш жив. Спасибо Вам огромное, за ваш труд.
Хочу выразить огромную благодарность врачам клиники за мою вредную любимую кошечку! У вас золотые руки и сердца! Езжу сюда уже около полутора лет и очень рада, что в свое время нашла эту клинику и доверила свое любимое животное ее специалистам. Врачи профессионалы своего дела, клиника обеспечена хорошим оборудованием для полноценного обследования вашего питомца, своей лабораторией, руководство заботится о комфортных условиях и надлежащем уходе за животными в стационаре.
Хочу выразить огромную благодарность Марчук Е., объездив много клиник, нашли спасение-внимание, забота, консультации дистанционно, правильно подобранное лечение и результат- кошь, которой давали от силы 6 месяцев-ОЖИЛА. Желаю Вам множество благодарных пациентов!

Записатись на прийом можно  за телефонами

+38 (050) 888-03-47;
+38 (093) 300-04-09;