КОРИСНА ІНФОРМАЦІЯ

Записатись на прийом можно  за телефонами

+38 (050) 888-03-47;
+38 (093) 300-04-09;

 

Чому довгі кігті собак є проблемою?

Страх перед обрізанням нігтів є дуже поширеною проблемою, з якою стикаються власники собак, і цей страх може варіюватися від легкої неприязні до жаху, залежно від собаки. Для деяких власників домашніх тварин, єдиний спосіб підстригти кігті собаці – це під наркозом, що, звичайно, не є варіантом, який працює щотижня.

Багато хто кидає спроби і просто дозволяє нігтям собаки залишатися довгими. Хоча розчарування зрозуміле, цей варіант може призвести до погіршення здоров’я собак. Відрослі кігті впливають на поставу собаки, що в кінцевому підсумку призводить до проблем із суглобами та артриту. Вони також більш схильні до болісного розщеплення та ламання.

Довгі нігті – проблема і для людей. Собаки з довшими нігтями частіше мимоволі руйнують меблі та інші предмети, а також розривають шкіру людини, коли підстрибують, щоб привітатися, або під час гри.

 

Зменшення стресу під час стрижки кігтів собаки

Що робити, якщо ваша собака боїться стрижки кігтів? Ось кілька ідей:

Кігті деяких собак залишатимуться здоровими, якщо їх регулярно тренувати на шорсткій поверхні, як-от бетон чи тротуар.

Ще одна інноваційна ідея полягає у створенні «дошки» для зпилювання нігтів, яка складається з дошки, покритої наждачним папером. Ви навчаєте свою собаку команді «лапа», а потім застосовуєте цю поведінку до дошки, тож собака ефективно пиляє собі нігті, коли ляпає дошку.

Килимки для стрижки нігтів — це в основному дверні килимки з шорсткою поверхнею, якими собака підпилює кігті кожного разу, коли вона ходить по килимку.

Хоча ці ідеї можуть бути корисними, кращим варіантом є можливість підстригати кігті своїй собаці, коли вам це потрібно.

Ефективний план — повністю відмовитися від кусачок для нігтів і перейти на шліфувальник. Використання шліфмашинки має багато переваг. Якщо у вас є великі собаки, як у мене, обрізати їм кігті складніше через розмір, а нігті часто розколюються та залишають нерівні краї. При правильному використанні, шліфувальна машинка може зробити нігті гладкішими та з меншою ймовірністю зачепити предмети. Це також ефективно для собак, які просто розвинули такий сильний зумовлений страх перед машинками для стрижки, що спроба позбавити їх чутливості до цього буде розчаруванням для вас обох.

Ви можете придбати шліфувальну машину в більшості зоомагазинів і навіть у деяких господарських магазинах є моделі, придатні для використання з нігтями домашніх тварин.

 

Робота з собакою

Наступний крок – розробка плану дій. Майте на увазі, що це тривалий процес, і вам потрібно працювати з рівнем комфорту та стресу вашої собаки.

Хороший спосіб відслідковувати свій прогрес — це зробити таблицю, яка буде у вас під рукою — можливо, на дверцятах холодильника з магнітом. Крім того, ви можете використовувати білу дошку або навіть просто документ, який тримаєте під рукою на комп’ютері, планшеті чи смартфоні.

Крок перший: Перша частина процесу включає в себе привчання вашої собаки до того що предмети у ваших руках зовсім не страшні. На цьому кроці ви взагалі не використовуватимете «страшний предмет». Працюйте з дуже малими інтервалами часу. Торкайтеся лап вашої собаки, пересувайте пальці крізь її пальці на ногах і зрештою попрацюйте, щоб постукати страшним предметом по нігтях.

Цим предметом може бути все, що вашого собаку не лякає, і має достатню поверхню, щоб створювати шум. Поєднуйте дотик і поводження з чимось позитивним, таким як справді смачне частування, похвала, почухеньки чи щось інше, що ваша собака справді любить. Протягом цього часу завжди стежте за мовою тіла вашої собаки. Якщо він у стресі, негайно зупиніться і відійдіть на крок назад.

 

Крок другий: коли ваш собака стане спокійним, візьміть шліфмашинку без батарей. Застереження «без батарей» дуже важливе, оскільки ви не хочете, щоб апарат увімкнувся випадково. Спочатку ви просто матимете його поруч, поставивши біля миски з їжею вашої собаки. Якщо собака виглядає засмученою, приберіть його подалі, поки ваш собака не почуватиметься добре в присутності «страшного предмету». Повільно, з часом, наближайте предмет до миски, доки собака не перестане цікавитися їм. У цей момент додайте батареї та вмикайте та вимикайте його на кілька секунд під час їжі вашої собаки. Знову ж таки, працюйте дуже маленькими кроками.

Його можна ввімкнути лише на кілька секунд — поки собака їсть,  протягом кількох днів. Потім п’ять секунд (протягом кількох днів), потім сім і так далі.

 

Крок третій: коли ви зможете вмикати та вимикати шліфмашинку без видимих ​​сигналів стресу від вашої собаки, незалежно від часу її роботи, переходьте до наступного кроку. Почніть використовувати шліфмашинку без батарейок, як предмет для постукування по нігтях собаки. Постукайте шліфувальником по одному нігтю, обробіть, а потім зупиніться. Наступного дня повторіть з наступним нігтем, обробіть і припиніть. Коли ви зможете торкатися всіх нігтів вашої собаки в будь-який день і собака не відчуватиме стресу, ви можете почати торкатися більше одного нігтя на день.

Крок четвертий: тепер поставте батареї назад у шліфувальник й почніть торкатися їм — поки він вимкнений — нігтів собаки. Двічі постукайте по кігтю, потім увімкніть шліфувальну машину та торкніться кігтя. Зробіть це лише на кілька секунд, обробіть, вимкніть шліфувальник, постукайте двічі, а потім зупиніться. Повторіть наступного дня для наступного нігтя і так далі.

Як тільки ви зможете зробити це з будь-яким кігтем і собака залишиться спокійним, ви можете перейти до тримання шліфувальника увімкненим протягом більш тривалого часу.

 

Якщо ви думаєте, що це звучить як довгий процес, ви маєте рацію, але подолання страху перед підстриганням кігтів є важким процесом для вашої собаки, і вам завжди потрібно рухатися в тому темпі, який є зручним для вашого собаки.

Якщо діяти надто швидко, у вашого собаки розвинеться інтенсивна негативна емоційна реакція на обробку кігтів та шліфувалку, а це те, чого ви абсолютно не хочете. Цілком природно думати, що якщо ви зробили один ніготь, то давайте підемо далі і зробимо наступний. Не треба! Якщо ви рухатися занадто швидко, вам доведеться повернутися на кілька кроків назад у процесі, доки собаці не стане комфортно рухатися далі.

 

 

Записатись на прийом можно  за телефонами

+38 (050) 888-03-47;
+38 (093) 300-04-09;

Відгуки

У Вас работает врач от Бога, Елена Васильевна Марчук, с того света спасла нашего котомалыша. Всё время с нами на связи, все время следила за лечением, поддерживала. Только благодаря вашему профессионализму, наш малыш жив. Спасибо Вам огромное, за ваш труд.
Хочу выразить огромную благодарность врачам клиники за мою вредную любимую кошечку! У вас золотые руки и сердца! Езжу сюда уже около полутора лет и очень рада, что в свое время нашла эту клинику и доверила свое любимое животное ее специалистам. Врачи профессионалы своего дела, клиника обеспечена хорошим оборудованием для полноценного обследования вашего питомца, своей лабораторией, руководство заботится о комфортных условиях и надлежащем уходе за животными в стационаре.
Хочу выразить огромную благодарность Марчук Е., объездив много клиник, нашли спасение-внимание, забота, консультации дистанционно, правильно подобранное лечение и результат- кошь, которой давали от силы 6 месяцев-ОЖИЛА. Желаю Вам множество благодарных пациентов!

Записатись на прийом можно  за телефонами

+38 (050) 888-03-47;
+38 (093) 300-04-09;