КОРИСНА ІНФОРМАЦІЯ

Записатись на прийом можно  за телефонами

+38 (050) 888-03-47;
+38 (093) 300-04-09;

Відтворити відео

Чому гігієна ротової порожнини собаки – це догляд за їх здоров’ям, а не обтяжливе завдання

Ви, напевно, пам’ятаєте ті моменти, коли граючись в обіймашкі із своїм пухнастим другом, ви здивовано помічали, що його подих не такий свіжий, як ви б хотіли. Або ж вам доводилося відчувати неприємний запах, коли він займався своїми жувальними забавками. Це означає, що час зосередитися на гігієні ротової порожнини вашого собаки! Дозвольте нам розповісти вам, чому це так важливо.

Подих свіжий, настрій кращий: гігієна ротової порожнини собаки

Чи знали ви, що здорова ротова порожнина є ознакою загального здоров’я вашого собаки? Вона відіграє важливу роль у процесі перетравлення їжі та засвоєнні корисних речовин. Тому не дивно, що гігієна ротової порожнини є необхідною складовою догляду за вашим улюбленцем. Ось кілька порад, які допоможуть вам підтримувати здорову посмішку вашого пухнастика:

Оглядайте ротову порожнину вашого собаки щодня. Приділіть увагу яснам, зубам і язику, шукайте ознаки запалення, пухирів, кровотечі або неприємного запаху. Це допоможе виявити можливі проблеми на ранніх стадіях і забезпечити своєчасне лікування.

Регулярно чистіть зуби собаки. Використовуйте спеціальні зубні щітки та зубну пасту для собак, які легко доступні в ветеринарних аптеках. Це буде справжньою спа-процедурою для вашого пса, адже це допоможе усунути бактерії, зубний наліт і запобігти розвитку захворювань ясен та зубів.

Не забувайте про жування для здоров’я ротової порожнини. У вашого песика є потреба в жувальних іграшках, спеціальних кістках для жування або масажерах, які надають користь. Вони знижують ризик утворення зубного нальоту та сприяють здоров’ю ясен.

Не забувайте також про професійне чищення зубів у ветеринарного лікаря. 

Кістки та палки: що може піти не так?

Можливо, ви думаєте, що кістки та палки – це ідеальні забавки для вашого пса. Але насправді, це може бути дуже небезпечно. Ось чому:

Перше, що варто враховувати – перетравлення. Кістки та палки можуть розламатися на гострі шматочки, які можуть пошкодити шлунок та кишечник вашої собаки, що призводить до запалення та травм.

Також варто враховувати, що кістки можуть застрягати в горлі або вище, блокуючи дихальні шляхи вашого собаки. Це може викликати задуху та мати серйозні наслідки для здоров’я тварини.

Подряпини та пошкодження зубів також можуть стати проблемою. Жорсткі кістки та палки можуть ламати зуби собаки, призводячи до тріщин, випадіння зубів чи пошкодження ясен.

Не забувайте про небезпеку для ковтання. Собаки можуть намагатися ковтнути великі шматки кісток або палок, що може перешкодити проходженню їжі через травний тракт.

Тож замість кісток та палок, рекомендуємо обрати безпечні альтернативи для жування, такі як спеціальні кістки для собак або м’які жувальні іграшки, які не розламуються на гострі шматочки.

Заключні думки

Піклування про ротову порожнину вашого собаки та уникання кісток та палок – це золотий ключ до здоров’я вашого улюбленця. Запам’ятайте, що консультація з ветеринарним лікарем – завжди є найкращим способом отримати індивідуальні поради та рекомендації щодо вашого собаки.

Нехай ваш пухнастий друг завжди має здорову собачу посмішку та ніколи не відмовляється поділитися з вами веселою жувальною іграшкою!

Отримати консультацію ветеринарного лікаря, та зробити щеплення – Ви можете у Ветеринарному Центрі “Зооакадемія”!

Записатись на прийом можно  за телефонами

+38 (050) 888-03-47;
+38 (093) 300-04-09;

Відгуки

У Вас работает врач от Бога, Елена Васильевна Марчук, с того света спасла нашего котомалыша. Всё время с нами на связи, все время следила за лечением, поддерживала. Только благодаря вашему профессионализму, наш малыш жив. Спасибо Вам огромное, за ваш труд.
Хочу выразить огромную благодарность врачам клиники за мою вредную любимую кошечку! У вас золотые руки и сердца! Езжу сюда уже около полутора лет и очень рада, что в свое время нашла эту клинику и доверила свое любимое животное ее специалистам. Врачи профессионалы своего дела, клиника обеспечена хорошим оборудованием для полноценного обследования вашего питомца, своей лабораторией, руководство заботится о комфортных условиях и надлежащем уходе за животными в стационаре.
Хочу выразить огромную благодарность Марчук Е., объездив много клиник, нашли спасение-внимание, забота, консультации дистанционно, правильно подобранное лечение и результат- кошь, которой давали от силы 6 месяцев-ОЖИЛА. Желаю Вам множество благодарных пациентов!

Записатись на прийом можно  за телефонами

+38 (050) 888-03-47;
+38 (093) 300-04-09;