КОРИСНА ІНФОРМАЦІЯ

Записатись на прийом можно  за телефонами

+38 (050) 888-03-47;
+38 (093) 300-04-09;

Чим годувати собаку в зимові місяці

Зі зниженням температури важливо скоригувати раціон собаки, щоб ваш улюбленець був здоровим і щасливим у зимові місяці.

Від вибору правильного типу корму до регулювання розміру порцій, є кілька речей, які ви можете зробити, щоб ваш пухнастий друг отримував необхідне харчування.

Прохолодна погода також сигналізує про проблеми з рухливістю для деяких собак, ви можете допомогти здоров’ю суглобів своїх собак  правильною дієтою та використанням спеціальних харчових добавок.

Збільште споживання білків і жирів.

У зимові місяці собакам може знадобитися більше білків і жирів у раціоні, щоб підтримувати рівень енергії та залишатися в теплі.

Подумайте про додавання до їхніх страв таких продуктів, як курка, яловичина та лосось, а також корисних жирів, таких як кокосова олія або риб’ячий жир.

Годуйте собаку збалансованою дієтою, яка не містить консервантів і є повноцінною за поживними речовинами. Корми для собак преміум-класу майже не містять зерна. Рецепт кормів з океанічної риби, як правило, містить омега-3 олії, які корисні для шкіри, роботи серця та шерсті собаки. 

Однак важливо проконсультуватися з ветеринарним лікарем, перш ніж вносити будь-які значні зміни в раціон собаки. Лікар може допомогти вам визначити відповідну кількість і тип корму для собаки, виходячи з її індивідуальних потреб.

Додайте до раціону тварини теплу свіжеприготовану їжу.

У холодні місяці додавання теплої приготовленої їжі до раціону собаки може допомогти йому залишатися здоровим і задоволеним. Подумайте про додавання варених овочів, таких як солодка картопля або морква, а також вареного м’яса, наприклад курки або яловичини.

Якщо ви годуєте собаку сирою дієтою, просто злегка підігрійте та додайте спеціальну добавку,  щоб переконатися, що всі поживні речовини увійшли до раціону.

Ви також можете спробувати додати трохи теплого кісткового бульйону до собачих страв для додаткового живлення та зволоження.

Обов’язково уникайте годування собаки будь-якими токсичними для неї продуктами, такими як: цибуля, часник або шоколад. Це продукти, якими ми, як правило, більше балуємося протягом негоди, але нам слід уникати того, щоб ділитися ними з домашніми тваринами.

Включіть сезонні фрукти та овочі.

Додавання сезонних фруктів і овочів до раціону собаки в зимові місяці може забезпечити його необхідними вітамінами та поживними речовинами. Деякі чудові варіанти включають гарбуз, який містить багато клітковини і може допомогти травленню, і яблука, які є хорошим джерелом вітаміну С.

Тільки обов’язково видаліть насіння або кісточки, перш ніж годувати ними собаку. Крім того, подумайте про додавання трохи листової зелені, як-от капуста або шпинат, для додаткової поживності.


Забезпечте достатню кількість свіжої води.

Важливо пам’ятати, що собакам потрібен доступ до свіжої води в будь-який час, незалежно від пори року. У зимові місяці особливо важливо стежити за тим, щоб миска з водою вашої собаки не замерзала. Зневоднення також може викликати занепокоєння взимку, оскільки собаки можуть не відчувати такої спраги в холодну погоду. Заохочуйте собаку пити воду, додавши в миску з водою трохи курячого або яловичого бульйону з низьким вмістом натрію.


Розглянемо добавки для здоров’я суглобів та імунітету.

У зимові місяці важливо подумати про додавання добавок до раціону собаки, щоб підтримати здоров’я суглобів та імунітет.

Омега-3 жирні кислоти, глюкозамін і хондроїтин є чудовими добавками для підтримки здоров’я суглобів і зменшення запалення.

Вітаміни С і Е, а також пробіотики також можуть допомогти зміцнити імунну систему вашого собаки та зберегти його здоров’я під час зимових місяців

Проконсультуйтеся з ветеринарним лікарем, щоб визначити найкращі добавки для конкретних потреб вашого собаки.

Як низькі температури впливають на вагу

У зимові місяці важливо переконатися, що ваш пухнастий друг отримує достатньо їжі, щоб залишатися здоровим. Дослідження показують, що собаки, які піддаються впливу низьких температур, потребують у два-три рази більше калорій, ніж їм потрібно в м’яку погоду. Це збільшення калорій допомагає їм накопичувати жир та ізоляцію, що допомагає компенсувати втрату калорій, спричинену тремтінням та іншими видами діяльності, пов’язаними з холодом. Без цих додаткових калорій собаки можуть фактично схуднути протягом зимових місяців.

Хоча ми можемо визнати, що дотримання здорового харчування це є і дотримування  балансу у їжі, деяким власникам домашніх тварин може бути важко це практикувати. Перегодовування та менша активність взимку можуть призвести до нездорового збільшення ваги та потенційних проблем зі здоров’ям. Обов’язково продовжуйте щодня тренувати та вигулювати собаку, оскільки це також допоможе зберегти здорові суглоби тварини у холодні місяці. Якщо ваш собака неохоче тренується взимку, подумайте про те, щоб зігріти його, купіть курточку або накидку.

Записатись на прийом можно  за телефонами

+38 (050) 888-03-47;
+38 (093) 300-04-09;

Відгуки

У Вас работает врач от Бога, Елена Васильевна Марчук, с того света спасла нашего котомалыша. Всё время с нами на связи, все время следила за лечением, поддерживала. Только благодаря вашему профессионализму, наш малыш жив. Спасибо Вам огромное, за ваш труд.
Хочу выразить огромную благодарность врачам клиники за мою вредную любимую кошечку! У вас золотые руки и сердца! Езжу сюда уже около полутора лет и очень рада, что в свое время нашла эту клинику и доверила свое любимое животное ее специалистам. Врачи профессионалы своего дела, клиника обеспечена хорошим оборудованием для полноценного обследования вашего питомца, своей лабораторией, руководство заботится о комфортных условиях и надлежащем уходе за животными в стационаре.
Хочу выразить огромную благодарность Марчук Е., объездив много клиник, нашли спасение-внимание, забота, консультации дистанционно, правильно подобранное лечение и результат- кошь, которой давали от силы 6 месяцев-ОЖИЛА. Желаю Вам множество благодарных пациентов!

Записатись на прийом можно  за телефонами

+38 (050) 888-03-47;
+38 (093) 300-04-09;