КОРИСНА ІНФОРМАЦІЯ

Записатись на прийом можно  за телефонами

+38 (050) 888-03-47;
+38 (093) 300-04-09;

Ожиріння у собак є великою проблемою для власників домашніх тварин. За даними Асоціації профілактики ожиріння домашніх тварин (APOP), кількість собак із зайвою вагою продовжує зростати. У 2017 році ожиріння вразило 56 відсотків собак у США.

І хоча ви можете подумати, що вкриті хутром рулони та великі животи виглядають мило, наявність собаки із зайвою вагою може призвести до серйозних проблем зі здоров’ям.

“Власники домашніх тварин повинні поговорити зі своїми ветеринарами при перших ознаках того, що їхні собаки набирають вагу”, – каже доктор Келлі Райан, директор ветеринарних служб Гуманного товариства Медичного центру тварин Середньої Америки Міссурі. «Серйозні проблеми зі здоров’ям можна контролювати або навіть запобігти, якщо негайно впровадити правильний план дієти та фізичних вправ».

Схуднення для собак: поради щодо вигулу

На додаток до змін у раціоні, рекомендованих ветеринарами, регулярні прогулянки собаки із зайвою вагою можуть допомогти їй скинути частину зайвої ваги. Ось кілька порад, які слід враховувати, починаючи прогулянки, щоб допомогти собаці схуднути.

Перш ніж почати, поговоріть зі своїм ветеринаром.

Якщо ваша собака має надмірну вагу, важливо проконсультуватися з ветеринаром, каже доктор Райан, щоб скласти найкращий план вправ, який підходить саме вашому вихованцеві.

“Можуть бути серйозні основні захворювання, що спричиняють збільшення ваги. Крім того, носіння додаткової ваги може призвести до артриту та інших станів, які можуть зробити фізичні вправи болючими», — каже вона. «Ваш ветеринар спочатку захоче виключити будь-які проблеми, а потім обговорить найкращий спосіб почати вигул».

Не поспішайте.

Не думайте, що ваш собака з надмірною вагою зможе з самого початку ходити далеко або підніматися на великі пагорби. Не поспішайте і починайте повільно.

“Більшість домашніх тварин здатні ходити принаймні на короткі відстані, і багато хто може з часом працювати на більші відстані, не відчуваючи болю чи дискомфорту”, – каже доктор Стефані Ліфф, медичний директор Pure Paws Veterinary Care у Нью-Йорку. «Ви найкраще знаєте свого улюбленця, тому, якщо йому здається, що йому важко, прислухайтеся до нього, скоротіть тренування та поговоріть зі своїм ветеринарним лікарем».

Зверніть увагу на дихання собаки.

Якщо вашому собаці з надмірною вагою важко дихати під час прогулянки, важливо сповільнитися або зробити перерву та оцінити ситуацію.

“Собаки з надмірною вагою схильні до ризику респіраторних проблем, особливо під час фізичних вправ”, – каже доктор Райан. “Це пов’язано з тим, що додатковий жир у грудях заважає легеням повністю розширюватися. Крім того, зайвий жир в області живота притискається до діафрагми. Легеням доводиться працювати інтенсивніше, щоб постачати кисень».

Це справедливо і для брахіцефалічних порід. Вони мають властивість швидко перегріватися, навіть при температурах, яких ви не очікуєте, тому доречно стежити за їх диханням під час прогулянок.

Такі симптоми, як кашель, задишка або утруднене дихання, каже доктор Райан, можуть зробити прогулянку незручною або навіть небезпечною для вашої собаки.

Використовуйте відповідне обладнання.

Якщо у вас собака з надмірною вагою, використання та використання правильного обладнання під час прогулянок забезпечить безпеку вашого собаки. “Для вигулу собаки з надмірною вагою на повідку використовуйте прогулянкову шлею або недоуздок”, – каже доктор Райан. «Звичайні нашийники можуть чинити занадто сильний тиск на трахею вашої собаки, викликаючи додаткові проблеми з диханням або травми, якщо ваша собака тягне занадто сильно».

Також візьміть з собою на прогулянки воду та портативну миску для води, щоб запобігти перегріву та зневодненню вашого собаки.

Розгляньте альтернативи простої ходьби для фізичних вправ з низьким навантаженням.

Хоча більшість собак із зайвою вагою можуть витримувати короткі прогулянки, собаки, які мають артрит або проблеми з суглобами, можуть отримати користь від інших форм фізичних вправ. “Як і у випадку з людьми, носіння додаткової ваги втомлює і обтяжує суглоби”, – каже доктор Ліфф. Крім того, деякі домашні тварини набирають вагу на фоні артриту, що обмежує їхню здатність займатися спортом».

Якщо це так, одним із варіантів вправ, сприятливих для суглобів, є гідротерапія, коли ваша собака з надмірною вагою буде ходити на підводній біговій доріжці. «Цей тренажер для гідротерапії є чудовим способом для домашніх тварин спалити зайві калорії за допомогою тренування з низьким навантаженням», — каже доктор Райан. “Вода знижує навантаження на суглоби вихованця. Тепла вода також може зменшити набряк суглобів, допомагаючи собакам, які страждають на артрит».

Фізичні вправи та дієта: поради для собак із зайвою вагою

Окрім того, щоб привчати собаку до прогулянок із зайвою вагою, не менш важливо звернути увагу на те, чим ви її годуєте. “Дієта надзвичайно важлива для схуднення, і обов’язково проконсультуйтеся з ветеринаром щодо дієтичних потреб вашого вихованця та найкращих варіантів схуднення”, – каже доктор Ліфф.

Використовуйте ці дієтичні поради разом із фізичними вправами, щоб допомогти собаці схуднути.

Пропонуйте ласощі помірно.

Хоча ласощі для собак можуть бути корисним способом мотивації або дресирування собак під час прогулянок, вкрай важливо звертати увагу на типи та кількість ласощів, якими ви годуєте свого собаку з надмірною вагою.

“Занадто багато ласощів і недоїдків зі столу з високим вмістом жиру може призвести до нездорової ваги. Якщо ви хочете дати собаці ласощі, розгляньте здорові варіанти, такі як невеликі шматочки моркви або яблука», — каже доктор Райан. «Ви навіть можете використовувати крокети собаки як ласощі. Просто відкладіть частину їхньої щоденної норми і давайте їм шматочки протягом дня».

Якщо ви хочете запропонувати собаці особливе ласощі під час прогулянки, шукайте низькокалорійні варіанти.

Не очікуйте, що прогулянки на самоті допоможуть собаці схуднути. Ветеринар може порекомендувати годувати собаку з надмірною вагою кормом  для собак з контролем ваги, щоб допомогти вашому цуценяті скинути трохи ваги.

“Ваш ветеринар може визначити, що дієта за рецептом необхідна, якщо збільшення ваги викликано медичною проблемою, такою як погана функція щитовидної залози або діабет, або якщо низькокалорійна дієта є найкращим варіантом для вашого вихованця”, – каже доктор Райан.

Дотримуйтесь плану схуднення собаки

Якщо ваш собака має надмірну вагу, важливо повільно розвивати його витривалість і дотримуватися регулярних прогулянок, щоб він почав худнути. Здорова втрата ваги вимагає, від власників домашніх тварин старанного дотримання ветеринарних рекомендацій та інструкцій щодо фізичних вправ і дієти.

“Втрата ваги у домашніх тварин може бути довгим і повільним процесом”, – каже доктор Райан. «Не очікуйте, що результати з’являться відразу, але з правильним розпорядком дня та очікуваннями ваш вихованець може повернутися до здорової ваги».

Запишіться на огляд до лікаря та отримайте необхідну консультацію щодо дієти для Вашого собаки за телефоном +38 (050) 888-03-47

«ЗООАКАДЕМІЯ»

 

 

Записатись на прийом можно  за телефонами

+38 (050) 888-03-47;
+38 (093) 300-04-09;

Відгуки

У Вас работает врач от Бога, Елена Васильевна Марчук, с того света спасла нашего котомалыша. Всё время с нами на связи, все время следила за лечением, поддерживала. Только благодаря вашему профессионализму, наш малыш жив. Спасибо Вам огромное, за ваш труд.
Хочу выразить огромную благодарность врачам клиники за мою вредную любимую кошечку! У вас золотые руки и сердца! Езжу сюда уже около полутора лет и очень рада, что в свое время нашла эту клинику и доверила свое любимое животное ее специалистам. Врачи профессионалы своего дела, клиника обеспечена хорошим оборудованием для полноценного обследования вашего питомца, своей лабораторией, руководство заботится о комфортных условиях и надлежащем уходе за животными в стационаре.
Хочу выразить огромную благодарность Марчук Е., объездив много клиник, нашли спасение-внимание, забота, консультации дистанционно, правильно подобранное лечение и результат- кошь, которой давали от силы 6 месяцев-ОЖИЛА. Желаю Вам множество благодарных пациентов!

Записатись на прийом можно  за телефонами

+38 (050) 888-03-47;
+38 (093) 300-04-09;